Cum sa faci mulci din ziare si hartii

Cum sa faci mulci din ziare si hartii
Ziarele sau hartiile vechi pot fi transformate in mulci, strat protector care se intinde pe pamant pentru a pastra umiditatea si a impiedica aparitia buruienilor. Mulciul e format de obicei din talas, paie, frunze, ace de brad, rumegus, insa hartia de ziar poate fi la fel de buna: cerneala de tipografie nu mai este toxica, asa cum se spunea pana acum ceva timp.

Fasiile de ziar sau hartie nu lasa buruienile sa treaca, privandu-le de aer si lumina. Spre deosebire de alte materiale, hartia se descompune complet in pamant, chiar si dupa numai 1 an; acest proces depinde de factori precum calitatea pamantului, gradul de umiditate sau temperatura atmosferica.

Pentru a le folosi, ai nevoie de o masina de o masina de distrus documente sau, mai simplu, de o foarfeca sau rabdare. Hartia poate fi rupta si cu mana, insa fasiile trebuie sa fie destul de mici. Ziarul poate fi acoperit cu mulci decorativ; oricum, el trebuie sa fie mai mereu umed, cel putin la inceput, pentru ca altfel este luat de vant.

Zonele de gradina in care s-au semanat seminte nu trebuie acoperite cu mulci, pentru ca ele au nevoie de lumina si rasadurile nu pot strapunge stratul.

Votati articolul

Cum sa faci mulci din ziare si hartii
Rating:
Nota: 3.58 din 5 - 13 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 3 =