Cum obtii un avocado din sambure
Daca ai facut deja greseala sa il mananci crud, stiu ca nu ti s-a parut prea grozav. Este fad, uleios si are chiar un miros neplacut, de unt rancezit. Unui fruct de avocado ii sta, insa, cel mai bine intr-o salata, nu se mananca niciodata singur.
Despre cele o suta de feluri in care poti gati un avocado, o sa vorbim altadata. Azi ne doar intereseaza samburele.
Este mare, cam cat o pruna, foarte tare si plat, bombat la mijloc. Daca il tii doua-trei saptamani intr-un pahar cu apa, scufundat doar o treime, va prinde repede radacini si vei vedea o tulpinita verde, care se ridica dintr-un capat.
Este timpul sa il muti intr-un ghiveci cu pamant afanat, daca ai putea sa il aduci direct din padure, ar fi fantastic, pentru ca este vorba chiar de acel pamant format din putrezirea frunzelor. Daca padurea ti se pare prea departe, da o fuga pana la florarie si cere un saculet cu turba. Daca il uzi des in primele luni, micul tau arbore de avocado va creste ca nebunul, in doua pana la patru luni poate sa ajunga si la un metru.
Fii atent insa, ca sa creasca repede si sanatos, nu trebuie sa il tii oriunde in casa. Are nevoie de cel mai luminat loc, avocado si soarele puternic sunt prieteni buni. si inca ceva: daca esti nerabdator sa culegi fructe din avocadoul din sufragerie, pregateste-te sa ai o viata lunga.
In conditiile de clima de la noi, primele fructe vor aparea peste 15-20 de ani, si asta numai daca il cresti in conditii de sera: adica multa, foarte multa lumina.
In poza este un avocado obtinut de mine din sambure, in acelasi ghiveci cu doua fire de busuioc.
In articolul urmator gasiti cateva beneficii ale fructului de avocado
Comentarii 3 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.