Orezul, un aliment istoric

Orezul, un aliment istoric
Cea mai raspandita cereala de pe glob este orezul.
Asta deoarece originea orezului se afla in tarile din sud-estul Asiei, acolo unde stim ca numarul populatie depaseste 4 miliarde de suflete. Cea mai potrivita pentru cultura orezului este clima musonica, acesta fiind principalul factor pentru care se cultiva atat de mult in aceste locuri. In China, orezul este onorat printr-o ceremonie inca de acum aproape 5000 de ani. In Europa orezul a ajuns odata cu expeditia lui Alexandru Macedon in India, in anul 340 inainte de Hristos. In America, a fost aclimatizat in secolul al XVII-lea. Deoarece orezul este foarte pretentios, cele mai potrivite locuri de cultura sunt tarmurile fluviilor, unde aluviunile innoiesc continuu solul. In acelasi timp cultura de orez necesita o cantitate mare de munca fizica. Lucrarile de intretinere a culturii de orez dureza 2 luni, timp in care aceasta trebuie lucrata aproape zilnic. In Romania orezul a inceput a se cultiva pe suprafete restranse, in Lunca Dunarii, la sfarsitul secolului al XVIII-lea.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 9 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =