Cum se gateste orezul cu bob lung astfel incat sa nu se lipeasca

Cum se gateste orezul cu bob lung astfel incat sa nu se lipeasca
In magazine se gasesc multe varietati de orez, de la cel clasic pana la orezul salbatic, orezul rosu sau negru, deliciosul Basmati, orez cu bob rotund sau cu bob lung. Durata de fierbere difera in functie de varietate.

In cazul orezului cu bob lung, acesta nu este indicat pentru pilafuri. Din contra, el se fierbe astfel incat bobul sa ramana intreg si sa nu se lipeasca. Pentru aceasta, secretul este unul simplu: inainte de fierbere, se spala si se tine o jumatate de ora in apa calduta.

Astfel, se elimina excesul de amidon care "lipeste" boabele in timpul fierberii. Totodata, orezul isi mareste volumul prin absorbtia apei si se scurteaza timpul de fierbere cu cateva minute.

Pentru fierbere, ideale sunt vasele grele, cu fundul gros, care va impiedica prinderea orezului fara a mai fi nevoie sa amestecati des. Inainte de fierbere, se adauga o lingura de ulei de masline si un strop de sare, ambele ingrediente vor spori savoarea orezului. Tot inainte de fierbere, pentru retetele orientale, se adauga un varf de cutit de radacina de turmeric, un condiment care va oferi orezului culoarea aurie si o aroma specific orientala.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.08 din 5 - 186 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =