Helxine, covoare verzi in ghivece si jardiniere

Helxine, covoare verzi in ghivece si jardiniere
Helxine este planta ideala pentru imbracarea ghivecelor, jardinierelor si a altor vase suspendate. Planta formeaza un adevarat covor verde, cu crestere luxurianta, ce ajunge sa depaseasca marginea vasului si tinde sa il imbrace pe exterior, capatand aspect pletos.

Helxine sunt plante inrudite cu urzica, nepretentioase, carora le prieste atat expunerea la soare cat la umbra sau semiumbra. Prefera insa spatiile racoroase, in zilele caniculare avand nevoie de stropiri dese, inclusiv pe frunzis. Tolereaza si apa stagnanta in farfuria ghiveciului, spre deosebire de alte specii.

Are nevoie de un sol usor, care sa poata fi utilizat de radacinile firoase, superficiale. Se foloseste mranita in amestec cu nisipul si vara, din cand in cand, se adauga fertilizatori.

Helxine se inmulteste usor, prin despartirea tufelor. Treptat, acestea formeaza o retea subterana de radacini, din care vor iesi noile plantute si se intind pe toata suprafata solului din vas.

Votati articolul

Helxine, covoare verzi in ghivece si jardiniere
Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =