Trucuri de ingrijire a crassulaceelor

Trucuri de ingrijire a crassulaceelor
Crassulaceele sunt plante suculente decorative in primul rand datorita frunzelor si aspectului general. Au nevoie de multa lumina si se multa umiditate, desi apa in exces le poate imbolnavi.

Necesita temperaturi mari si pe perioada iernii, de minim 16 grade Celsius. Au nevoie de soluri acide si drenabile, un amestec potrivit fiind o pare nisip, o parte turba si doua parti pamant de gradina.

Vara se uda abundent, dimineata devreme, stropind inclusiv foliajul. Udarile se raresc iarna, iar planta se pastreaza intr-un loc cat mai luminat. Crassulaceele suporta inclusiv soarele direct, dar in acest caz au nevoie de o perioada de acomodare in toamna. Pot fi afectate de diferenta mare de intensitate luminoasa atunci cand toamna sunt introduse intr-o locuinta slab sau moderat luminata de pe un balcon insorit. Daca iarna nu ii puteti oferi suficienta lumina, e mai bine ca vara sa o pastrati intr-un loc umbros, pentru a evita socurile anuale care pot duce la pierderea frunzelor.

Cu ajutorul frunzelor aceste plante se pot inmulti usor, lasandu-le la inradacinat in nisip umed.

Votati articolul

Trucuri de ingrijire a crassulaceelor
Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Spîrleanu Carmelia 06 Octombrie 2018
Buna searaaceasta planta se mai numeste si iarba grasa?

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =