Ghivece decorative

Ghivece decorative
Cei care iubesc plantele de ghiveci, vor adora ideea de a aranja un ghiveci de dimensiuni mai mari cu mai multe specii de plante - important este ca plantele sa aiba nevoie de aceleasi conditii de lumina si apa.

Aranjarea catorva ghivece decorative este modul perfect de a adauga o pata de culoare la intrarea in locuinta, printre mobilierul din casa, pe balcon ori pe terasa din curte. Daca doresti sa faci cu mainile tale un astfel de aranjament, trebuie sa incepi prin a alege un ghiveci cu un diametru destul de mare - cu cat este mai mare, cu atat vor incapea mai multe specii de plante si decoratiuni, iar plantele nu vor trebui udate foarte des. Se pot folosi chiar si niste vase din casa, un lighean vechi sau o galeata - pentru cei care apreciaza stilul chic, boem ori vintage.

Se aleg apoi speciile, avand grija sa aiba aceleasi cerinte fata de apa, lumina si hrana. Un alt aspect foarte important cand vine vorba de ce specii pot convietui la un loc, tine de rezultatul final: trebuie aleasa o planta interesanta din punct de vedere decorativ, care sa atraga toata atentia de la inceput, apoi altele care sa o completeze, dar ca nu o concureze in frumusete.

Desi poate parea dificil, in realitate este mult mai simplu. De exemplu, se poate realizat un ghiveci decorativ cu hibiscus si euphorbia, menta si margarete, etc. Odata alese plantele, se umple ghiveciul cu pamant de flori de buna calitate; nu se recomanda folosirea pamantului din gradina decat din zone in care nu au existat plante bolnave. O data ce ghiveciul este plin cu pamant, se scor plantele din ghivecele lor si se aseaza cu grija in vasul cel mare care le va gazdui de acum inainte.

Plantarea si aranjarea sunt operatiuni care trebuie facute cu grija, pentru ca nu cumva sa se rupa tulpinile sau frunzele, ceea ce ar duce la moartea plantelor. La final se mai adauga putin pamant si se uda din abundenta.

Votati articolul

Ghivece decorative
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 5 =