Cultivarea ardeiului in gradina si in ghivece

Cultivarea ardeiului in gradina si in ghivece
Ardeii iuti se gasesc in zeci de soiuri si varietati. Multi se cultiva inclusiv in scop ornamental, in ghivece de mici dimensiuni. Au nevoie de multa lumina, de udari moderate si de o ingrasare minima a solului. Excesul de azot din sol are efecte negative asupra legarii si dezvoltarii fructelor.

Se obtin din semanatul semintelor in rasadnite, in spatii protejate. Temperatura optima pentru dezvoltarea rasadurilor este de 18-22 grade Celsius.

In primele etape de vegetatie ardeiul trebuie ferit de soarele puternic, care poate provoca arsuri pe frunze. In gradina, pot fi cultivati in grupaje alaturi plante aromatice precum busuiocul, oregano, menta sau maghiranul. De asemenea, ardeii sunt plante companion indicate pentru morcovi, ceapa si usturoi.

In gradina, mai ales in cazul culturile intercalate sau grupajelor de plante, controlul buruienilor trebuie facut temeinic, iar irigarea se face frecvent, astfel incat sa nu se instaleze stresul hidric.

Votati articolul

Cultivarea ardeiului in gradina si in ghivece
Rating:
Nota: 4.7 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 1 =