Prepara acasa pamantul pentru plante

Prepara acasa pamantul pentru plante
Magazinele de gradinarit ofera o gama larga de amestecuri de pamant pentru flori, insa orice gradinar orgolios va dori sa realizeze singur combinatiile potrivite. In plus, amestecurile preparate acasa sunt mai ieftine, uneori chiar mai bune din punct de vedere calitativ.

Exista mai multe tipuri de pamant pentru plante. Cele de ghiveci vor avea nevoie de un pamant aerisit, dar care sa si retina umiditatea intr-atat incat sa ofere plantei nutrientii de care are nevoie. Se va evita pamantul lutos, pentru ca va ingreuna ghiveciul si nu va lasa apa sa se scurga de la radacini. Ca sfat general, plantele de ghiveci se uda mai des decat cele din gradina, mai ales in perioadele de vara si cand umiditatea atmosferica este foarte scazuta.

O reteta de amestec bogat in nutrienti, pamant potrivit pentru plantarea sau replantarea florilor in ghivece presupune folosirea a 8 parti pamant simplu, 1 parte nisip grosier si 4 parti compost sau balegar.

Un alt amestec de pamant, bogat sau usor in acelasi timp, se poate realiza din 8 parti pamant, 8 parti compost, 1 parte perlit, 1 parte vermiculit, 1/2 parte nisip. Perlitul si vermiculitul se pot achizitiona din magazinele de gradinarit sau cele cu materiale de constructii.

Votati articolul

Prepara acasa pamantul pentru plante
Rating:
Nota: 3.84 din 5 - 51 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 - 1 =