Violeta persana

Violeta persana
Pe numele ei stiintific Exacum affine, violeta persana este o planta de talie mica. Originara din Asia si Africa tropicala, violeta persana are frunze ovale, stralucitoare si flori mici in forma de cupa. Infloreste de la jumatatea verii pana toaman tarziu.

Violeta persana se dezvolta cel mai bine in temepraturi de pana la 18 grade Celsius, intr-un amestec de nisip cu pamant. Ramurile trebuie ciupite constant pentru ca planta sa dobandeasca o ramificatie bogata. Florile trebuie inlaturate imediat ce s-au ofilit, pentru ca violeta sa infloresca in continuare.

Ghiveciul trebuie amplasat intr-o zona luminoasa, dar nu in bataia directa a razelor soarelui. Se uda regulat, astfel incat pamantul sa fie mereu umed. In plus, violeta persana se mai si pulverizeaza cu apa.

Se inmulteste prin seminte, la sfarsitul verii.

Votati articolul

Violeta persana
Rating:
Nota: 3.8 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Plestiu Crenguta 15 Octombrie 2020
Apreciez mult site-ul dumneavoastra!rnStiti cumva de unde as putea achizitiona violete persane (exacum affine)? rnVa multumesc!

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =