Unde poti sa gasesti materiale pentru compost

Unde poti sa gasesti materiale pentru compost
Compostul este un material necesar pentru orice gradinar care vrea sa ai ba un sol de calitate, lipsit de substante dubioase si la pret mic. Pentru cei carora le e greu sa gaseasca ce anume se poate arunca la gramada sau lada cu compost, am facut articolul acesta.

Acasa
Nu arunca mancarea, pentru ca resturile de mancare sunt cele mai bune materiale pentru compost: oua cu termenul expirat (inclusiv coaja), mancare veche, paine uscata, coji de legume, zatul de cafea, chiar si legumele stricate.

Pe la prieteni
Daca ai cunostinte care stau la bloc sau nu sunt interesate sa isi faca compost, roaga-i sa iti pastreze resturile lor. Aprovizineaza-i cu pungi menajere sau chiar un cos de gunoi special si da-le si o lista cu „materialele” de care ai nevoie.

In piata
In ideea ca cei care cumpara vor numai produse aratoase, taranii mai arunca prin piete foi de varza, rosii cu denivelari, salate rupte sau ofilite, cartofi taiati sau alte legume deformate. Uneori poti sa le iei fara sa ceri voie, pentru ca sunt aruncate langa cosul de gunoi; daca vezi asa ceva langa taraba, e bine sa intrebi inainte daca nu le mai trebuie.

In parc
Toamna, anotimpul in care toate par ca mor, este perioada in care este cel mai simplu sa gasesti materiale pentru compost. Frunzele uscate sunt o adevarata bogatie din punctul asta de vedere si, desi sunt de obicei maturate noaptea, poti aduna o cantitate de stul de mare in plimbarile obisnuite.

La tara
Prin sate se stie foarte bine cat de important e gainatul sau balegarul pentru obtinerea unui pamant de calitate. Daca ai rude sau prieteni cu casa la tara, poti apela la ei pentru a obtine o galeata sau doua de gunoi. Balegarul si gainatul sunt surse foarte bogate de azot de care ai nevoie pentru gramada de compost.

Votati articolul

Unde poti sa gasesti materiale pentru compost
Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 1 =