Un nou utilaj pentru stropirea pomilor fructiferi a fost lansat pe piata

Un nou utilaj pentru stropirea pomilor fructiferi a fost lansat pe piata
Evolutia permanenta a nevoilor de consum in domeniul casei si gradinii impinge producatorii de unelte si motounelte de gradinarit sa aduca pe piata noi produse si servicii, tot mai nisate. Un astfel de produs este atomizorul manual STIHL SG 21, o unealta utila tot mai multor romani care se muta la casa.
Dezvoltarea cartierelor rezidentiale de case din jurul oraselor, odata cu insanatosirea financiara a paturii de mijloc, face ca un astfel de produs sa fie extrem de important pentru orice jucator din aceasta piata. Proprietarii de curti mici, pasionati de gradinarit, pomicultura sau viticultura, care fac din asta un hobby, au nevoie de un astfel de utilaj pentru a-si putea ingriji linistiti de gradina, minilivada sau chiar de cei cativa butasi de vie pe care ii au in curte.

Faptul ca STIHL SG 21 are un rezervor cu o capacitate de 3 litri, nu este deloc un inconvenient. Gradinarul de weekend poate stropi cu grija fiecare planta din jurul casei, fara zgomot si fara sa care greutate in spate. Daca totusi gradina este mai populata, deci sunt mai multi pomi sau plante de stropit, un drum pana la magazie pentru alimentare, de doar cativa metri, este usor de facut.

La cei 3 litri de lichid din rezervor, se mai adauga greutatea atomizorului de circa 1,2 kg. Cu STIHL SG 21, sarcina stropitului gradinii poate fi incredintata chiar si copiilor, mai ales daca sunt pasionati de gradinarit sau biologie. Evident, dupa ce li se dau instructiunile necesare si numai cu supravegherea unui adult.

Cu toate ca este un echipament „de buzunar”, STIHL SG 21 este dotat ca fratii sai mai mari cu fitinguri de alama si are un furtun lung de 1.3 metri. Acesta este lungimea optima pentru a permite gradinarului sa ajunga chiar langa planta cu pricina si sa pulverizeze exact cantitatea dorita.

Cu STIHL hobby-ul poate deveni activitate lucrativa

Daca din hobby se ajunge la o activitate sustinuta, poate odata cu achizitionarea unei gradini mai mari sau inceperea lucrului prin vecini, STIHL are si echipamente pe masura. Celelalte atomizoare manuale disponibile la orice dealer STIHL din Romania sunt de 5L ( SG 31),  sau 18 L ( SG 71).

Pentru cei care au treaba de facut si timp putin, pentru suprafetele cu adevarat mari, pentru cei care se ocupa de ingrijirea spatiilor verzi, STIHL a dezvoltat si o gama de pulverizatoare cu motor, de exemplu STIHL SR 430 sau STIHL SR 450. Acestea pot pulveriza substantele din rezervor la peste 14 de metri, suficient pentru a ajunge in orice colt al unei gradini. Evident, acest salt in eficienta se face cu ajutorul motoarelor pe benzina, iar un astfel de pulverizator cantareste singur circa 12 kg si are o un rezervor de 14 litri.

Votati articolul

Un nou utilaj pentru stropirea pomilor fructiferi a fost lansat pe piata
Rating:
Nota: 3.38 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 4 =