Torenia se planteaza an de an

Torenia se planteaza an de an
Din genul Torenia fac oarte plante exotice, tropicale, decorative prin florile colorate in diferite nuante de violet. In conditiile din tara noastra, este cultivata ca planta anuala, in gradini sau in ghivece.

Torenia are aspectul unei tufe de inaltime mica, de pana in 40 cm. Se obtine prin semintele care trebuie prelevate an de an si care se seamana in primavara, intr-un pamant bine ingrasat si permeabil. Daca i se ofera toate conditiile, infloreste abundent pe toata durata verii, pana toamna tarziu.

Are nevoie de multa apa, pamantul trebuie sa fie mentinut umed in permanenta, mai ales in zilele caniculare. Nu suporta soarele, care ii provoaca arsuri pe frunze. Are nevoie de un loc luminat, dar ferit, asadar, de razele soarelui. De asemenea, plantele din acest gen trebuie ferite si de curentii de aer, mai ales toamna sau primavara devreme.

Ca o lucrare specifica acestor plante, primavara, imediat dupa pornirea in vegetatie, plantele se ciupesc, pentru a stimula inflorirea si pentru a obtine un port compact.

Votati articolul

Torenia se planteaza an de an
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =