Top 5 daunatori ai plantelor de interior

Top 5 daunatori ai plantelor de interior
Plantele de interior sunt deseori atacate de daunatori, din cauza conditiile proaste in care sunt tinute: caldura excesiva, umiditate ridicata, pamant prea umed, etc. paienjeni rosi, afidele si musculitele albe sunt numai cateva din marii inamici ai gradinarului de interior.

1. Afidele (paduchii de frunze) sunt de culoare verde, gri sau galbuie si se aseaza in grupuri mari pe partea inferioara a frunzelor sau pe lastarii tineri. Se hranesc cu seva si pot transmite boli grave care pot duce la moartea plantei. Simptomele infestarii sunt frunzele incretite si lastari sau frunze deformate. Se combat prin arderea lastarilor atacati, spalarea plantei (in special a frunzelor) cu apa calduta si pulverizarea cu insecticid.

2. Paienjenii rosii (acarienii) sunt insecte mici de 1-2 mm care se hranesc cu frunze; in scurt timp, acestea se pateaza si cad. Se combat prin schimbarea conditiilor propice aparitiei paianjenilor (umiditate ridicata, pamant umed, lipsa de aerisire), prin disatrugerea partilor afectate, spalarea plantei si aplicarea unui insecticid.

3. Musculita alba (aleuroda) este o insecta mica, care se hraneste cu seva plantei si se instaleaza pe partea inferioara a frunzelor – acestea se usuca si cad de pe planta. Se combate cu insecticide speciale si prin racorirea si aerisirea camerei in care sta planta. 4. Nematodele sunt viermi care ataca radacinile plantei si care nu pot fi observati cu ochiul liber. Se combat prin folosirea insecticidelor, schimbarea pamantului din ghiveci si, la plantele care suporta, spalarea radacinilor cu apa la 50 de grade Celsius.

5. Tripsul este o insecta mica, ce apare mai ales pe timpul iernii, in camerele foarte calduroase. Semnele aparitiei lor sunt frunzele decolorate, distorsionate, uscate, care cad si faptul ca planta nu mai creste.

Votati articolul

Top 5 daunatori ai plantelor de interior
Rating:
Nota: 4.68 din 5 - 17 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 2 =