Stephanotis, floarea de ceara

Stephanotis, floarea de ceara
Stephanotis, jasminul de Madagascar sau floarea de ceara este o planta cu tulpina lemnoasa, frunze verzi si flori cerate, usor parfumate, de culoare alba, care apar sin ianuarie pana in mai. Aceasta planta face parte din familia Asclepiadaceae si este originara din Madagascar.

Are nevoie de multa lumina, insa nu soare direct. Se uda regulat, dar nu foarte mult si cu atat mai putin iarna, cand intra intr-o perioada de repaus; vara, in perioadele secetoase, foliajul trebuie zilnic pulverizat cu apa. Cel mai bun pamant este cel de gradina, amestecat cu turba si nisip. Floarea trebuei ferita de curentii de aer sau de schimbarile bruste de temperatura.

Floarea de ceara trebuie tutorata si palisata. Primavara este perioada in care tijele prea lungi trebuie scurtate si tot atunci se poate transplanta intr-un ghiveci mai mare. Peste iarna, in perioada de repaus, planta trebuie mutata intr-o incapere ceva mai rece, cu o medie de 16-21 grade Celsius.

Se inmulteste prin butasi de 10cm, facuti din lastari si lasati la inradacinat in turba sau apa.

Votati articolul

Stephanotis, floarea de ceara
Rating:
Nota: 3.58 din 5 - 6 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 4 =