Stanjenelul, spectaculos si nepretentios in gradina ta

Stanjenelul, spectaculos si nepretentios in gradina ta
Stanjenelul face parte dintr-o familie cu in jur de 150 de specii.planta are rizomi grosi si carnosi, cu muguri din care cresc frunze lungi si tulpini de pana la 1 metru. Florile seamana putin cu orhideele si sunt de culoare roz, galbena, bleu sau albastru-inchis ori combinatii de indigo su alb si galben cu auriu.

Stanjenelul este o planta de gradina deloc pretentioasa. Se cultiva in pamant afanat, calcaros si usor drenabil, in zone aflate in plin soare. Are nevoie de multa apa in perioada de inflorire, adica in lunile mai-iunie.

Dupa uscarea frunzelor, bulbii trebuie scosi din pamant si replantati. Perioada de inmultire este in iulie si august. Stanjeneii rezista bine la frig daca peste iarna zona in care sunt plantati este acoperita cu frunze. Singurele lucrari de ingrijire presupun afanarea pamantului, udarea regulata in perioada de inflorire si pe timp de seceta, indepartarea florilor trecute.

Votati articolul

Stanjenelul, spectaculos si nepretentios in gradina ta
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 2 =