Specii de muscata pentru interior si gradina

Specii de muscata pentru interior si gradina
Exista mai multe specii de muscata (Pelargonium) care se cultiva iarna in ghivece, in interior, si vara afara, pe balcon sau direct in gradina. Dinte acestea, Pelargonium zonale, Pelargonium peltatum si Pelargonium grandiflorum sunt cele mai populare.

Pelargonium zonale este o specie de muscata cu aspect de arbust, cu ramuri carnoase, care poate creste pana al a80 cm inaltime. Frunzele sale au o dunga maronie, circulara, iar florile sunt albe, roz sau in nuante de rosu-purpuriu.

Pelargonium peltatum are tulpini si mai lungi, de pana la 1 metru, carnoase, uneori atarnatoare si bine ramificate. Aceasta specie infloreste tot anul si face flori de culoare alba, roz, rosie sau violet. Pentru ca are ramuri atat de lungi, ghivecele trebuie asezate la inaltime.

Pelargonium grandiflorum este specia de muscata cu cea mai puternica dezvoltare; ramurile sale cresc puternic in sus si pot atinge 80 cm inaltime. Ghiveciul trebuie ancorat in perioadele furtunoase, pentru ca vantul le poate rasturna cu usurinta.

Votati articolul

Specii de muscata pentru interior si gradina
Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 8 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =