Sempervivum, planta suculenta perfecta pentru gradina

Sempervivum, planta suculenta perfecta pentru gradina
Este una din cele mai populare plante suculente. Sempervivum este o planta inrudita cu Echevaria, Kalanchoe si face parte din familia Crassulaceae. Este extrem de rezistanta si pare ca se dezvolta perfect atat in conditii de canicula, cat si de frig, la lumina puternica, dar si in umbra. Poate fi cultivata independent, in ghivece mici, sau in combinatii cu alte plante.

Sempervivum are nevoie de multa lumina si se poate amplasa cu succes pe pervazul unei ferestre orientate spre sud. Cu toate astea, se dezvolta bine si in conditii de umbra partiala sau chiar umbra. Pamantul trebuie sa fie putin acid (ideal, cu un pH de 6.0) si usor drenabil, de preferinta un amestec special pentru plantele suculente. Planta se uda la nevoie primavara si vara, dar cu grija ca apa sa nu ramana in tavita ghiveciului; iarna se uda lunar sau deloc. Remperatura ideala este de 21 grade Celsius, insa Sempervivu rezista foarte bine la verile noastre caniculare si chiar si la temperaturi apropiate de inghet.

Se fertilizeaza cu granule, la inceputul sezonului vegetativ sau in regim saptamanal, cu fertilizatori lichizi - se folosesc substante echilibrate, la o concentratie de ΒΌ la plantele mature si fertilizatori cu mai putin azot la cele tinere.

Sempervivum se inmulteste prin lastarii care apar in jurul plantei mama; acestia se planteaza individual si isi dezvolta radacini foarte repede.

Votati articolul

Sempervivum, planta suculenta perfecta pentru gradina
Rating:
Nota: 4.19 din 5 - 37 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 4 =