De ce este nevoie de fertilizarea solului? Cateva informatii relevante si recomandari de produse de la OGORUL!

De ce este nevoie de fertilizarea solului? Cateva informatii relevante si recomandari de produse de la OGORUL!
Fertilizarea solului este un subiect de interes in zilele noastre. Agricultura moderna, pentru a fi profitabila, are nevoie de mici interventii, cum ar fi folosirea unor ingrasaminte, erbicide si fungicide. Poate te vei intreba de ce este nevoie de toate acestea, avand in vedere ca legumele, fructele si cerealele pot creste si fara ajutoare.

Este adevarat, daca ai o gradina si cultivi strict pentru tine, poti sa nu folosesti nimic, insa probabil ai observat ca o parte din cultura este afectata. Gandeste-te ce s-ar intampla daca nu s-ar folosi astfel de produse, mai ales daca ne referim la daunatori si la diverse boli, care pot imbolnavi toata cultura si pot produce pagube uriase.

 

Stim ca produsele fitosanitare nu sunt privite cu ochi buni, insa aceasta reputatie este cauzata de mituri si de catre persoanele care nu respecta instructiunile de folosire. Produsele de tipul ingrasamintelor nu trebuie folosite ca atare, ci diluate conform instructiunilor. Este extrem de important sa respecti indicatiile de diluare, astfel incat ingrasamintele sa isi indeplineasca rolul fara a provoca anumite probleme. In spatele fiecarui produs fitosanitar se afla ani de cercetare, astfel incat sa se obtina compozitia perfecta si doza ideala pentru fiecare tip de cultura. De aceea, ingrasamintele folosite exact cum recomanda producatorii, nu sunt periculoase pentru sanatate.

 

Fertilizarea solului este necesara pentru ca plantele si pomii sa creasca armonios, insa acesta nu este singurul motiv. Ingrasamintele hranesc plantele si le asigura toate substantele necesare pentru a se dezvolta armonios si pentru a se lupta cu diverse boli. Chiar daca aplici tratamente care impiedica bolile, este nevoie si de plante rezistente, carora nu le lipseste nicio substanta nutritiva.

 

Si totusi de ce este nevoie de fertilizarea solului? In primul rand, pentru a asigura o crestere sanatoasa si viguroasa a cerealelor, legumelor si fructelor. Chiar si pentru plantele si florile decorative exista ingrasaminte speciale. Ingrasamintele pentru sol contin toti nutrientii necesari unei cresteri viguroase a culturilor. De asemenea, ingrasamintele contin si enzime si oligoelemente ce ajuta plantele sa fie mai rezistente in fata bolilor, exact cum mentionam mai devreme. Un lucru surprinzator despre ingrasaminte este faptul ca ajuta recoltele sa fie mai gustoase. Daca plantele au toti nutrientii necesari si se dezvolta corect, vor putea sa ne incante cu aromele lor spectaculoase.

 

Este important sa alegi intotdeauna ingrasaminte ideale pentru culturile tale, deoarece fiecare planta are nevoi diferite. Daca iti doresti cele mai bune produse, iti recomandam ingrasaminte pentru sol de la OGORUL, iar daca iti doresti un produs revolutionar, acorda atentie acestuia: Ingrasamant Natural Force Fertilizer Lichid cu aplicare foliara si fertirigare. Este un produs 100% organic, ce poate fi folosit atat pe culturile clasice, dar si pe cele organice. In compozitia acestuia se regasesc 31% aminoacizi liberi, vitamine, micro si macroelemente provenite din surse vegetale. Asadar, poate fi ingrasamantul ideal, de care au nevoie culturile tale.

 

 

Poti comanda acest ingrasamant din magazinul online OGORUL, acolo unde vei gasi si alte produse pentru gradina ta. Ce spui? Ai folosi acest tip de ingrasamant?

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/4yK8iDaWnm8

Votati articolul

De ce este nevoie de fertilizarea solului? Cateva informatii relevante si recomandari de produse de la OGORUL!
Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 4 =