Scirpus, parul femeii

Scirpus, parul femeii
Scirpus, numita si Isolepis ori Parul femeii, este o planta care face parte din familie Cyperaceae.

Arata ca o tufa de iarba compacta, cu frunze lungi si subtiri de cel mult 30 cm lungime, care are un aspect asemanator parului lung de femeie. Este o planta potrivita pentru aranjamente florale de ghiveci, potrivindu-se perfect cu alte plante cu aspect robust, dar poate fi folosita si in ghivece suspendate sau acvarii.

Scirpus (Parul femeii) are nevoie de conditii specifice unei plante tropicale: caldura, umiditate si apa. Scirous are nevoie de temperaturi ridicate si constante de cel putin 18 grade Celsius. Prefera semiumbra. Nu suporta absolut deloc aerul uscat, motiv pentru care trebuie pulverizata cu apa in perioadele secetoase, chiar de mai multe ori pe zi. Pamantul cel mai potrivit trebuie sa fie amestecat cu mranita si nisip.

Plantele tinere de Scirpus au o mare marte din frunze erecte; pe masura ce imbatranesc, frunzele se ingalbenesc la baza, iar planta nu mai este la fel de aspectuoasa.

Inmultirea plantei se face prin divizarea tufei si plantarea fiecarui calup in ghivece diferite.

Votati articolul

Scirpus, parul femeii
Rating:
Nota: 4.65 din 5 - 10 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 5 =