Salata se seamana in luna septembrie

Salata se seamana in luna septembrie
Infiintarea culturii de salata prin semanat direct se face in luna septembrie sau primavara devreme. Este mai avantajoasa infiintarea culturii inca din toamna, pentru ca plantele intra mult mai repede in vegetatie in anul urmator.

In cazul unei perioade secetoase, inainte de pregatirea solului pentru semanat se administreaza o apa. Norma de semanat este de 2-3 kg samata la hectar. Adancimea de semenat este de 1-1,5 cm adancime. Daca samanata se ingroapa mai adanc, salata va rasari neuniform. Inainte de semanat se face o tavalugire. Se semana pe randuri, la distanta de 20 cm.

Dupa rasarire, se face raritul la 15-20 cm. Cand plantele ajung in stadiul de 4-5 frunze se face fertilizarea faziala cu 200 kg/ha azotat de amoniu. Plantele se pregatesc pentru iernat toamna tarziu, prin acoperire cu resturi vegetale (frunze, paie). Se fac tratamentele impotriva bolilor si daunatorilor. Recoltarea poate incepe din luna aprilie, esalonat, pana la sfarsitul lunii mai.

Votati articolul

Salata se seamana in luna septembrie
Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 5 =