Reseda odorata, pentru gradini super-parfumate!

Reseda odorata, pentru gradini super-parfumate!
Reseda odorata este o planta erbacee originara din Egipt, Asia sau sudul Europei. Are o tulpina ramificata, cu frunze lunguiete si flori mici, de culoare galben-verzuie. Este cunoscuta si cu denumirea populara de Roseta sau Rezeda. In functie de momentul in care se planteaza semintele si de locul in care e cultivata, floarea poate inflori vara in gradina sau iarna in ghiveci.

Reseda se planteaza intr-un loc expus la soare sau aflat in semi-umbra; pamantul trebuie sa fie bogat, bine tratat cu ingrasaminte, nu prea umed. Se uda regulat si din abundenta. Florile sunt deosebit de parfumate si erau foarte apreciate in perioada victoriana.

Reseda se inmulteste prin seminte care se seamana direct afara, primavara devreme (martie). O alta varianta este insamantarea in rasadnite mici, in casa. Daca este plantata primavara, planta va inflori vara; pentru a avea flori iarna sau primavara, semintele trebuie plantate in august sau septembrie.

Votati articolul

Reseda odorata, pentru gradini super-parfumate!
Rating:
Nota: 3.11 din 5 - 9 voturi.

Comentarii 2 comentarii

JihaIoan 10 Ianuarie 2019
Va rog,daca ati descoperit sursa de seminte sau rasaduri,sa-mi comunicati si mie. Multumesc !
dora maier 24 Octombrie 2017
Unde se gasesc seminte de Reseda odorata grandiflora (cum sunt florile din imagine)?rnMultumesc.

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =