Plantarea trandafirilor

Plantarea trandafirilor
Distanta dintre trandafiri este foarte importanta pentru ca plantele sa se dezvolte bine. Ca regula generala, trandafirii de acelasi tip se planteaza atat de aproape incat frunzisul lor sa se uneasca si sa tina umbrit pamantul de la radacini; astfel, pamantul se va mentine umed mai mult timp, insa nu vor mai creste la fel de multe buruieni.

In functie de dimensiuni:
* hibrizii se planteaza la 30-40 cm;
* trandafirii pitici la 25-30 cm;
* trandafirii-arbusti trebuie sa aiba la dispozitie 1-1,5 m;
* trandafirii cataratori, in jur de 1,5-2 metri.

Dupa cumparare, trandafirii trebuie plantati cat mai repede posibil. Inainte de plantare, ei se tin intr-o galeata cu apa pentru cateva ore, apoi radacinile se ajusteaza daca sunt prea lungi sau au fost indoite in timpul transportului.

Se face o groapa suficient de mare si adanca, astfel incat radacinile sa nu stea indoite. Punctul de altoire trebuie sa fie si el ingropat in pamant, la cel putin 5 cm. Ca regula generala, trandafirii e ingroapa mai adanc decat ar fi nevoie, pentru ca planta sa reziste cat mai bine peste iarna.

Dupa asezarea trandafirului, groapa se umple incet-incet cu pamant afanat; cand este gata, acesta se batatoreste putin in jurul tulpinii, astfel incat planta sa stea dreapta. In plus, se face o mica movila de aproximativ 20 cm in jurul plantei. Trandafirii cu trunchi inalt se vor lega de cate un arac.

Udarea este absolut necesara dupa plantare, pentru ca ajuta la stabilirea pamantului si la astuparea golurilor.

Votati articolul

Plantarea trandafirilor
Rating:
Nota: 4.38 din 5 - 28 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 5 =