Piciorul cocosului se planteaza la sfarsitul lui octombrie

Piciorul cocosului se planteaza la sfarsitul lui octombrie
Piciorul cocosului este o planta de gradina care face parte din familia Ranunculaceae. Este o specie cultivata in mod special pentru flori, care se folosesc in aranjamentele florale. Planta are frunze rotunde sau ovale cu margine usor zimtata si flori de culoare alba, roz, rosie, galbena sau portocalie.

Piciorul cocosului trebuie plantat intr-o zona din gradina care e ferita de curentii de aer. Este in general o planta fara pretentii mari in ceea ce priveste conditiile de crestere. Este sensibila la caldura si lumina. Vara, in perioadele secetoase, e posibil sa isi piarda frunzele. Solul trebuie sa fie nisipos, dar bogat in nisipos. Piciorul cocosului este o planta care are nevoie de umezeala, dar in nici un caz apa nu trebuie sa balteasca la radacina.

Radacinile tuberizate ale acestei plante se cultiva cel mai bine in luna octombrie, cand este suficienta umiditate si nici prea cald. Pamantul se sapa adanc si se marunteste, iar grifele (radacinile) se aseaza cu varful un sus. Dupa ingalbenirea frunzelor, radacinile se pot scoate din pamant cu grija, se pun la uscat si se pastreaza in nisip sau turba, in camere bine aerisite.

Votati articolul

Piciorul cocosului se planteaza la sfarsitul lui octombrie
Rating:
Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 5 =