Pepenele galben - cultivare si ingrijire

Pepenele galben - cultivare si ingrijire
Cel mai bun si cautat fruct de vara poate creste in gradina ta. Cultivarea pepenelui nu este dificila, mai ales daca indeplinesti cele cateva conditii necesare.

Pregatirea solului. Pentru cultivarea pepenilor, solul trebuie sa aiba un pH usor acid (intre 6-6,8), adica sa aiba o cantitate adecvata de calciu, care ajuta radacinile plantei sa nu putrezeasca. Pentru a intruni aceasta conditie se poate aplica un strat de compost care apoi se amesteca pana la o adancime de 10cm. Compostul va oferi nutrientii necesari, ajuta la mentinerea umiditatii si ofera suficient oxigen pentru ca radacina sa se dezvolte normal.

Semanarea. Se face la o saptamana dupa ultimul inghet, cand temperatura din sol este de cel putin 21 de grade Celsius. Semintele se seamana cate 5-6 in aceasi movila de pamant; faptul ca nu sunt ingropate in pamant ajuta la un drenaj cat mai bun. Intre plante se lasa 1-1,5m distanta. Rasadurile se planteaza cate 2-3 in aceasi movila.

Udarea. Se face cu grija, in limite normale, dar avand grija sa nu se ude frunzele.

Fertilizarea. Se face saptamanal, cand plantele sunt tinere, cu solutii care se gasesc in magazinele de specialitate.

Pepenele se recolteaza atunci cand petiolul se desprinde usor de fruct. Cei dungati sunt gata copti in momentul in care dungile devin galbene.

Votati articolul

Pepenele galben - cultivare si ingrijire
Rating:
Nota: 4.27 din 5 - 15 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 2 =