Passiflora, floarea pasiunii sau floarea patimilor?

Passiflora, floarea pasiunii sau floarea patimilor?
Desi in Romania s-a impamantenit denumirea floarea pasiunii, ea este gresita, deoarece passiflora se traduce prin "floarea suferintei". Passiflora sau floarea pasiunii face parte din familia Passifloraceae, este originara din America Centrala, Asia, Africa, Australia si a fost descoperita de misionarii spanioli care au vazut in aspectul plantei un simbol al patimilor lui Iisus. Numele plantei vine din latinescul passio, care inseamna suferinta, nu "pasiune", asa cum multi cultivatori spun.

Passiflora este o planta agatatoare cu tulpini si ramuri subtiri, carcei si frunze ovale. Florile sunt relativ mari, de 7-12 cm diametru si au un aspect foarte ciudat.

Floarea creste abundent din primavara pana in toamna, perioada in care si infloreste, dar are nevoie de o perioada de repaus pe timp de iarna. Suporta taierile si poate fi pulverizata cu apa. Planta trebuie tutorata si are nevoie de un amestec de pamant de gradina cu mranita. Are nevoie de multa lumina, chiar si soare direct. Se uda regulat, astfel incat pamantul sa fie mereu umed; vara, de 1-2 ori pe saptamana si iarna atat cat sa nu se usuce pamantul de tot.

Se trateaza cu ingrasaminte de 2-3 ori pe luna, in perioada de crestere si inflorire.

Passiflora se inmulteste prin butasi, primavara; pentru inradacinare, are nevoie de temperaturi de peste 20°C si un grad mare de umiditate.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.43 din 5 - 15 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 2 =