Obtinerea pamantului de telina

Obtinerea pamantului de telina
Orice gradinar, fie el profesionist sau amator, trebuie sa cunoasca diferite tipuri de sol si obtinerea lor, necesare pentru dezvoltarea culturilor de gradina sau plantelor ornamentale.
Pamantul de telina se obtine din stratul superficial al solului, luat de pe un loc cu flora spontana de graminee si leguminoase. Practic, primavara de obicei, se taie cu cazmaua brazde de 8—12 cm grosime, 18—25 cm latime si 30-35 cm lungime, care se aseaza in gramezi, astfel ca partile inierbate a doua brazde sa se suprapuna. Se fac gramezi de circa 1,50 m inaltime si aproximativ 2 m latime (lungimea gramezii este functie de necesarul de pamant). Gramezile se construiesc la umbra. In cazul uscarii pamantului (si pentru grabirea descompunerii substantelor organice), gramada se uda din cand in cand, apa turnandu-se prin niste orificii facute cu o tepusa in gramada. Cand iarba brazdelor s-a descompus, gramada se vantura la lopata, adica se omogenizeaza prin amestecare si se trece printr-o sita, indepartandu-se partile vegetale nedescompuse, totodata facandu-se si separarea pe categorii, in functie de dimensiunile particulelor. Pamantul obtinut este greu, neutru sau usor bazic si se caracterizeaza prin fertilitate ridicata, structura buna, lipsa de toxicitate si de seminte de buruieni. Constituie un component de baza al amestecurilor de pamant.

Votati articolul

Obtinerea pamantului de telina
Rating:
Nota: 4.21 din 5 - 24 voturi.

Comentarii 2 comentarii

oqixifek 14 Mai 2019
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Amoxicillin 500 Mg qyb.ogot.infocasasigradina.ro.vla.gy http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
apiyenoueyica 14 Mai 2019
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Capsules Buy Amoxicillin adl.dasi.infocasasigradina.ro.zqt.sx http://mewkid.net/buy-amoxicillin/

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 4 =