O floare luminoasa - spicul auriu

O floare luminoasa - spicul auriu
Spicul auriu este o planta originara din Peru, ce creste sub forma unui arbust de dimensiuni reduse, cu flori minunate de culoare galbena.
Infloreste primavara, avand flori galbene si albe; florile galbene au o lunga perioada de viata, insa cele albe se trec dupa cateva zile. Micul nostru arbust poate ajunge la o inaltime de aproape un metru, primavara fiind momentul potrivit cand putem executa taieri de formare. Cerintele de ingrijire ale Spicului auriu se limiteaza la o udare regulata, altfel este posibil sa-si piarda frunzele; pamantul trebuie sa fie in permanenta umed,insa nu trebuie ca apa sa baltesca. Cea mai intalnita metoda de inmultire este cea prin butasi. Acestia se obtin din tijele plantelor mature, trebuind sa aiba 8-10 centimetri. Frunzele din partea inferioara se inlatura, butasii plantandu-se intr-un amestec din turba si nisip. In perioada de vara cu soare puternic planta nu trebuie expusa direct acestora.

Votati articolul

O floare luminoasa - spicul auriu
Rating:
Nota: 4.9 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 1 comentarii

malina_tuu@yahoo.com 18 Octombrie 2014
buna tuturor! vreau si eu aceasta floare!!!! stie cineva cum pot intra in posesia ei?

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 - 1 =