Nolina, planta picior de elefant

Nolina, planta picior de elefant
Nolina este o planta originara din Mexic. In mediul natural, poate atinge chiar si 9 m inaltime, insa in conditiile cultivarii in ghiveci, nu va creste mai inalta de 1 m - o dimensiune si asa impresionanta, mai ales avand in vedere aspectul sau.

Cunoscuta si cu denumirile de Planta picior de elefant sau Arborele butelie, Nolina este un arbust cu frunze foarte lungi si subtiri, care apar in partea superioara a unei tulpini grose si lemnificate; la baza, tulpina se ingroasa si capata aspect de bulb.

Nolina are nevoie de un pamant amestecat cu nisip, usor drenabil si nu foarte bogat in substante nutritive. Iubeste lumina si rezista vara in bataia razelor soarelui. Se replanteaza primavara, o data la cativa ani. Se uda regulat dar moderat, numai atunci cand pamantul se usuca la suprafata ghiveciului; iarna, in perioada de repaus, Nolina se uda extrem de rar (o data pe luna).

Votati articolul

Nolina, planta picior de elefant
Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 1 =