Inmultirea prin seminte la gura leului

Inmultirea prin seminte la gura leului
Gura leului (Antirrhinum majus) este una din cele mai placute flori de gradina, deoarece infloreste abundent si aproape pana la primul inghet. Se foloseste in straturi sau borduri, dar si ca flori taiate. Iata cum se inmulteste si cateva trucuri ca sa infloreasca mai devreme.

Semintele de gura-leului se seamana de obicei la inceputul lunii martie, in rasadnita calda sau la inceputul lunii aprilie, in rasadnite reci.

Pentru a obtine flori mai devreme, se pot face semanaturi in august sau septembrie, direct afara, pe locul permanent, in cuiburi cu nisip. Cand rasadurile de gura-leului au crescut, se repica, se planteaza cate 3-5 fire in cate un ghiveci de 10-12 cm diametru si se tin peste iarna in incaperi sau sere reci. Rasadurile nu sunt afectate de lumina insuficienta si lipsa de aer din saptamanile friguroase de iarna.

Imediat ce vremea se incalzeste si se apropie primavara, ghivecele se scot putin la aer si lumina mai multa, intr-o incapere mai calda. Primavara, cand plantele au intrat in vegetatie, se pot trata din cand in cand cu ingrasaminte. Gura leului se poate planta la locul definitiv de abia la jumatatea lui aprilie, la 30-50 cm distanta intre rasaduri, ia primele flori vor aparea in aprilie sau mai.

Semintele de gura leului au o putere de germinatie de 4 ani si, in conditii propice, rasar la 2 saptamani de la semanare.

Votati articolul

Inmultirea prin seminte la gura leului
Rating:
Nota: 4.03 din 5 - 221 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 5 =