Pregatirea muscatelor pentru iernare

Pregatirea muscatelor pentru iernare
Iernarea muscatelor are loc in spatii protejate de ger. In functie de specie si varietate, acestea rezista pana la temperaturi de 3-4 grade Celsius.

In aceasta perioada de repaus, ghivecele se uda rar iar spatiul trebuie sa fie aerisit si bine luminat. In absenta luminii, plantele isi pierd frunzele. Ele vor porni in vegetatie in primavara urmatoare, cand ghivecele se scot la caldura si lumina si udarile se reiau.

Aceasta metoda este potrivita pentru muscatele din specia Pelargonium zonale, pe care unii cultivatori le pastreaza iarna in beciuri si pivnite. Metoda nu poate fi aplicata si muscatelor curgatoare, din specia Pelargonium peltatum, care au cerinte mai mari fata de temperatura si lumina. Acestea au nevoie de un spatiu protejat si luminos in care temperatura sa nu scada sub zece grade Celsius.

Toamna, muscatelor li se schimba ghiveciul, se curata de uscaturi iar tulpinile batrane se intineresc prin taiere la 2-3 ochi, pentru stimularea infloririi.

Votati articolul

Pregatirea muscatelor pentru iernare
Rating:
Nota: 4 din 5 - 19 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Relu 04 Noiembrie 2014
Intr-un beci doar aierisit ,la intuneric se pot pastra muscatele ,la bloc .Caldura nu mai exista in beciuri ,ca mai demult .

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 4 =