Ingrijirea trandafirilor pe timp de iarna

Ingrijirea trandafirilor pe timp de iarna
Chiar daca au crescut frumos pe timpul verii, iarna ramane o perioada de incercare pentru trandafiri. Pregatirea lor pentru iernat presupune protejarea radacinii si a partilor aeriene a plantei; in plus, primul pas care va asigura trecerea cu bine peste iarna este chiar plantarea corespunzatoare a trandafirului.

Factori care asigura iernarea la timp:

* terminarea perioadelor de ingrasare inainte de venirea toamnei;

* anularea taierilor de toamna sau reducerea lor;

* combaterea din timp a bolilor sau daunatorilor.

Trandafirii arbustivi trebuie sa fie inveliti cu pamant peste iarna. Aceasta lucrare se face in septembrie, cel tarziu in octombrie, altfel e posibil ca planta sa fie afectata de ger. Se foloseste pamant adunat din jurul trandafirului, insa cu grija pentru a nu a-i deranja radacinile; daca nu exista destul pamant, in acesta se poate amesteca si compost.

Trandafirii cataratori se acopera cu ramuri uscate sau nu alte materiale care lasa aerul sa circule.

Trandafirii cu trunchi se culca la pamant, pe directia de altoire, cu varfurile ramurilor si mugurii taiate. Planta se fixeaza de sol cu un carlig, apoi se acopera cu pamant. Daca trandafirul este prea batran sau scund si nu poate fi culcat, coroana se infasoara intr-un material care sa permita circulatia aerului.

Votati articolul

Ingrijirea trandafirilor pe timp de iarna
Rating:
Nota: 3.92 din 5 - 6 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 4 =