Inmultirea prin divizare la Hosta

Inmultirea prin divizare la Hosta
Una din modalitatile de inmultire a crinului de toamna, numit si Hosta, este prin despartirea tufei. Hosta este o planta rezistenta de gradina, care creste si infloreste bogat in locurile umbrite sau semi-umbrite. Inmultirea crinului se face usor si cu rezultate foarte bune.

Hosta este o planta foarte rezistenta si se pote inmulti pe toata perioada de vegetatie, daca este replantata cu grija si udata regulat. Altfel, se inmulteste de preferat toamna, cam cu o luna inainte de primul ger prognozat, insa operatiunea se poate face si primavara.

Tufa se dezgroapa sapand de jur imprejur, la 10-30cm, in functie de dimensiunile plantei. O data de s-a sapat un sant in jurul tufei sau pamantul s-a maruntit, planta se poate scoate cu ajutorul unei furci. Radacina se separa manual, dar daca balotul de radacini este prea mare si dens, se poate folosi un cutit de bucatarie; se inlatura frunzele uscate sau ingalbenite, dupa care fiecare tufa noua se planteaza in cate o groapa destul de adanca (20-30 cm) si se uda bine.

Daca nu poti planta pe loc tufele, lasa-le intr-o galeata cu apa pana a doua zi.

Votati articolul

Inmultirea prin divizare la Hosta
Rating:
Nota: 4.35 din 5 - 24 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =