Ingrijirea si fortarea infloririi la Poinsettia

Ingrijirea si fortarea infloririi la Poinsettia
Poinsettia sau Craciunita are nevoie de multa lumina, insa nu soare direct, si temperaturi relativ scazute (pana in 15-20 de grade Celsius). Temperaturile de peste sau sub acest prag o fac sa isi piarda foliajul atat de frumos.

Tine planta departe de sursele de caldura, oricat de mici ar fi ele, dar si ferita de curentii de aer. pamantul trebuie sa fie mereu usor umed; dupa udare, tavita ghiveciului trebuie scursa de apa. Poinsettia poate fi tratata cu o substanta fertilizatoare la fiecare 2 saptamani, pentru a o ajuta sa creasca in continuare.

Daca vrei sa reinfloreasca in anul urmator, tine cont de faptul ca planta este sensibila la lumina. Pentru a o pregati, ai grija sa aiba parte de 14 ore de lumina pe zi, fie naturala, fie artificiala si de temperaturi de 10 grade noaptea, incepand din septembrie. Poinsettia poate fi hranita cu un fertilizator o data la 2 saptamani.

Votati articolul

Ingrijirea si fortarea infloririi la Poinsettia
Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 - 1 =