Cum se ingrijeste Poinsettia - Steaua Craciunului

Cum se ingrijeste Poinsettia - Steaua Craciunului
Poinsettia, pe numele ei stiintific Euphorbia pulcherrima si cunoscuta si cu denumirea de Steaua Craciunului este o superba planta pe care o gasim in toate magazinele in preajma Craciunului. Problema este ca nu vine si cu instructiunile de ingrijire, asa ca o data ce frunzele rosii (nu sunt petale!) se usuca, planta isi pierde frumusetea cu care ne incanta de sarbatori si este, de cele mai multe ori, neglijata.

Poinsettia trebuie asezata la lumina, dar ferita de razele directe sau de curentii de aer. De asemenea, nu tolereaza temperaturile sub 13 grade Celsius si nici udarile prea dese (duc la putrezirea radacinii).

Desi iubeste umiditatea si e bine ca ghiveciul sa fie amplasat langa un pahar cu apa, Steaua Craciunului se uda numai cand pamantul de la suprafata ghiveciului incepe sa se usuce.

Pentru ca planta sa nu se piarda si sa infloreasca si la anul la fel de frumos, udarea trebuie redusa incepand cu luna martie. Cand planta incepe ca isi piarda frunzele, taie tulpina pana aproape de nivelul pamantului si nu mai uda deloc planta. Din luna mai, reincepe udarea treptata si schimba ghiveciul atunci cand observi lastari noi. In octombrie, Poinsettia are nevoie de un ciclu alternativ de 12 ore lumina/12 ore intuneric, pentru a avea bractee rosii si flori galbene.

Votati articolul

Cum se ingrijeste Poinsettia - Steaua Craciunului
Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =