Helleborus niger, trandafirul Craciunului

Helleborus niger, trandafirul Craciunului
Helleborus niger, cunoscut peste hotare si cu denumirea de trandafirul Craciunului, face parte din familia Ranunculaceae si este o planta perena care iese in evidenta prin florile sale de mari dimensiuni. Helleborus atinge si 30-50 cm inaltime, are frunze de culoare verde inchisa si face cate 2-3 flori de 8 cm diametru, de culoare alba sau rozalie.

Helleborus niger se cultiva in zone insorite sau partial umbrite, cu pamant neutru sau alcalin, mai degraba umed, afanat si usor drenabil, bogat in humus; la semiumbra, are nevoie de un sol lutos. trandafirul Craciunului trebuie protejat de curentii de aer si vanturile puternice. Radacinile trebuie protejate toamna cu o patura groasa de frunze uscate.

Se inmulteste prin seminte, care se sadesc in ghivece mici, la temperaturi destul de scazute.

Votati articolul

Helleborus niger, trandafirul Craciunului
Rating:
Nota: 5 din 5 - 7 voturi.

Comentarii 2 comentarii

Lupas Alexandra 19 Iunie 2017
Buna,Helleborusul pe care il am sta in curte intr_o jardiniera medie.Este corect sau trebuie tinut in casa?l-AM LUAT IN ACEASTA PRIMAVARA DIN oLANDA. Nu stiu cum sa-l ingrijesc.Oare la iarna il pot adaposti in pivnita, langa fereastr? dar atunci va fi privat de lumina?Frunzele sunt pergamentoase,lucioase dar coloritul este mai curand verde deschis, nu verde inchis ca in drscriere.Nu o fi de soi? sau nu-i merge bine? Ma puteti ajuta cu un sfat? Multumesc. Lupas A.
gabriela 21 Decembrie 2013
buna ziua, am un Helleborus pe care va rog sa mi-l identificati. m-am uitat pe toate pozele de pe internet, cred ca este helleborus lividus white marble, nu sunt sigura !!! imi place sa stiu exact ce plante am in gradina mea de pe balcon, dar identificarea de cele mai multe ori este f dificila. daca imi raspundeti va pot trimite poze, altfel nu cred ca o sa ma puteti ajuta. va multumesc mult, gariela

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 2 =