Cum sa ai un Cyclamen fericit

Cum sa ai un Cyclamen fericit
Cyclamen este o planta care infloreste abundent in perioada Craciunului si pana in aprilie, dar numai daca i s-au asigurat conditiile de care are atata nevoie. Iata regulile de ingrijire pentru aceasta floare atat de frumoasa...
- cyclamen are nevoie de trei lucruri: temperaturi scazute, aer curat si multa umezeaza. Planta nu va inflori daca nu este tinuta in temperaturi de 10-18 grade in perioada de dinainte de inflorire; - trebuie udata zilnic, pentru ca pamantul sa fie mereu umed, insa apa nu trebuie turnata direct pe planta, ci in farfurie; - nu suporta curentii de aer; - prin aprilie, cand frunzele si florile incep sa se oflieasca, planta intra intr-o perioada de repaus; bulbul trebuie lasat sa se usuce incetul cu incetul pana nu se mai uda deloc; - udarea se reia prin luna august, treptat, iar cand incep sa apara primele frunze, cyclamen se transpanteaza intr-un ghiveci nou.

Votati articolul

Cum sa ai un Cyclamen fericit
Rating:
Nota: 3.63 din 5 - 23 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =