Infiintarea unei plantatii de afin

Infiintarea unei plantatii de afin
Afinul are nevoie de un sol drenat si usor acid, putand fi cultivat in multe regiuni din tara. Iata cateva sfaturi privind infiintarea unei plantatii de afin.

Plantatiile de afin se infiinteaza prin plantarea materialului saditor (puieti) care trebuie cumparati din surse autorizate, certificate, pentru a avea garantia in primul rand a soiului dar si ca materialul saditor este sanatos, fara virusuri sau boli criptogamice.

Materialul saditor poate fi obtinut rin altoire, prin butasire sau prin culturi in vitro, o tehnologie ce permite obtinerea de plante sanatoase in conditii de laborator, rapid si cu pastrarea caracteristicilor soiului. Plantatia trebuie ingradita, trebuie asigurata infrastructura care consta in zona de depozitare, acces la drum si la apa pentru irigatii. Irigatia este o conditie esentiala pentru reusita infiintarii unei plantatii de afin.

Pentru a proteja plantatia de afin de vanturile puternice si de viscol, pot fi plantate perdele de salcami. Acestia reprezinta o solutie durabila de lupta impotriva zapezilor care pot afecta grav afinii in unele ierni, prin ruperea crengilor sub greutatea stratului de zaada viscolita.

Votati articolul

Infiintarea unei plantatii de afin
Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 5 =