Ceaiuri pentru tratarea enterocolitei cronice

Ceaiuri pentru tratarea enterocolitei cronice
Enterocolita cronica este o inflamatie cronica a mucoasei intestinale, care se manifesta prin episoade de 2-3 zile, saptamani sau luni de agravare, intercalate cu perioade de acalmie. Pentru ameliorare sunt recomandate ceaiuri, un regim dietetic, apiteraie si chiar acupunctura. Dintre toate, ne vom axa pe ceaiurile care pot face o schimbare sesizabila asupra acestei afectiuni.

Ceaiul din flori de musetel (Flores Chamomillae) are un foarte puternic efect antiseptic.

* Se prepara o infuzie din 1-2 lingurite de flori de musetel la o cana de apa, care se bea in decursul unei zile intregi.

* O alta varianta este prepararea unui extract dublu: se lasa la macerat in apa rece 1-2 lingurite de planta la 1/2 de cana, timp de 30 de minute. Ceaiul astfel obtinut se strecoara, iar florile ramase se infuzeaza in 1/2 cana apa clocotita. La final, cele doua infuzii se amesteca. Se beau doua cani de ceai de musetel astfel preparat, pe zi.

Ceaiul de afine (Vaccinum myrtillus L.), preparat din frunze si fructe, este si el recomandat in tratarea enterocolitei cronice pentru ca are actiune antidiareica si antiseptica.

* Infuzie: 2 lingurite de frunze sau fructe de afin la 500 ml de apa clocotita. Ceaiul se bea caldut, impartit in trei reprize.

* Decoct din fructe: 1 1/2 lingurita de fructe zdrobite si amestecate cu 500 ml apa rece se fierb timp de 30 de minute; ceaiul se bea caldut, in trei reprize.

* Macerat la rece: 1 1/2 lingurita de afine zdrobite si amestecate cu 400 ml apa rece se lasa la macerat timp de 8 ore, la temperatura camerei; lichidul se bea in 2-3 reprize, pe parcursul unei zile intregi.

Ceaiul din frunze de anghinare (Folium Cynarae) este bun impotriva fermentatiilor intestinale. Se prepara o infuzie dintr-o lingura de frunze la o cana de apa clocotita. Se beau cate 2-3 cani pe zi.

Ceaiul din flori de coada soricelului (Flores Millefolii). Se face o infuzie din 2 linguri de flori la 500 ml apa si se bea pe tot parcursul zilei.

Ceai de cimbrisor sau cimbru de cultura, care au actiune antiseptica puternica. Se consuma 2 cani pe zi, dintr-o infuzie de 1-2 lingurite de planta la 1 cana.

Ceai de fructe de ienupar (Fructus Juniperi), preparat ca infuzie in procent de 2 lingurite la 1 cana. Ceai de radacina de cerentel (Radix Geii) – decoct cu 2 lingurite de planta la 300 ml apa, care se fierb timp de 30 de minute si se bea intre mesele principale, in trei reprize.

Votati articolul

Ceaiuri pentru tratarea enterocolitei cronice
Rating:
Nota: 4.27 din 5 - 121 voturi.

Comentarii 1 comentarii

dede 13 Noiembrie 2016
Nu merg toate, cimbru nu merge. Fructe afin nu, fermenteaza, coada soricelului, nu, fructe de ienupar , nu,musetel nu in faza acuta, verificate pe mine care fac cel putin 6 enterocolite pe an.

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =