Hemantus, floarea de sange

Hemantus, floarea de sange
Numit si crinul sau floarea de sange, Hemantus este un gen superb de plante care fac parte din familia Amarylliadaceae si a caror caracteristica distincta este bulbul cu pete rosii. Frunzele sunt lungi si cu margini ondulate, cu suprafata lucioasa de culoare verde deschis, iar florile sunt mici, de culoare rosie sau roz, asezate intr-un buchet sferic de pana la 20 cm diametru.

Crinul de sange se tine in semi-umbra si se uda moderat, pentru ca apa in exces ii dauneaza. Substratul de cultura trebuie sa fie usor drenabil, compus din fibre, pamant de frunze si nisip. Ghiveciul nu se muta. Se poate fertiliza o data pe luna, in perioada de crestere si la aparitia florilor.

Hemantus infloreste incepand cu sfarsitul primaverii si vara. Cand frunzele incep sa dispara, planta are nevoie de o perioada de repaus – aceasta are loc iarna, cand ghiveciul trebuie mutat intr-o incapere cu cel mult 13 grade Celsius.

Se inmulteste primavara, cand planta incepe sa reintre in vegetatie, prin separarea bulbilor. Bulbii mici nu se lasa sa iernze timp de 3-4 ani, pana devin mari.

Votati articolul

Hemantus, floarea de sange
Rating:
Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =