Haemanthus, floarea de sange

Haemanthus, floarea de sange
Asa cum ii spune si denumirea, Haemanthus este o planta bulboasa decorativa prin florile sale intens colorate in didferite nuante de rosu. Este o planta nu foarte pretentioasa, ideala pentru cultivarea in locuinte.

Are nevoie de multa lumina si de temperaturi scazute, de 12-15 grade Celsius. Pe timpul iernii se uda mai putin, dar va fi mentinuta in continuare la lumina, astfel incat sa nu isi piarda frunzele. Primavara, udarile de intensifica si se administreaza fertilizanti.

Vara se tine intr-un loc umbros si cat mai racoros. Temperatura ideala pentru ea este de 20 de grade. Are nevoie de un pamant permeabil si bine ingrasat, format dintr-un amestec de mranita si pamant de gradina.

O data la trei ani se schimba ghiveciul, cu grija, pentru a nu rani bulbul si radacinile carnoase. Cu aceasta ocazie, se recolteaza bulbilii formati in jurul bulbului principal, care vor fi cultvati separat in ghivece de dimensiuni potrivite.

Planta infloreste vara, cu inflorescente dispuse de-a lungul unei tije florale viguroase. La unele specii inmultirea se poate face si prin butasire, tinand fragmente de frunze in nisip mentinut umed.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 5 =