Euphorbia, coroana de spini

Euphorbia, coroana de spini
Euphorbia face parte din familia Euphorbiaceae si mai este cunoscuta si cu numele de Coroana de spini sau Euforbia. Numele vine de la un medic roman care a folosit latexul plantei in scopuri medicinale.

Originara din Madagascar, euphorbia este o planta cu tulpina suculenta, acopertita cu spini lungi si duri, cu putine frunze si care face flori mici, galbene, inconjurate de bractee rosii - aspectul general al plantei este foarte interesant si neobisnuit. Latexul care surge prin tulpina este toxic.

Euphorbia poate inflori tot anul daca este amplasata intr-o camera luminoasa, ori pe pervazul unei ferestre. Vara nu trebuie lasata in bataia directa a razelor soarelui. Are nevoie de un pamant obisnuit, insa usor drenabil si se uda moderat, numai atunci cand pamantul din ghiveci s-a uscat la suprafata.

Iarna, in perioada de repaus a plantei, udarile se reduc considerabil si este normal sa isi piarda din frunze; acest lucru nu trebuie sa fie deranjant, pentru ca ele vor reaparea in primavara.

Euphorbia nu are nevoie de ingrasaminte si se inmulteste prin butasi de tulpina, primavara. Dupa taiere si inainte de a pune butasul la inradacinat, latexul trebuie neaparat lasat sa se usuce.

Votati articolul

Euphorbia, coroana de spini
Rating:
Nota: 3.83 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =