Eschinantus are nevoie de multa apa

Eschinantus are nevoie de multa apa
Eschinantus, pe numele sau complet – Aeschynanthus, este o planta originara din zona Indoneziei, Malaeziei si din sudul Chinei, care face parte din familia Gesneriaceae. Are ramuri lungi, cu frunze ovale, usor cerate, de culoare verde si flori tubulare, rosii cu galben.

Floarea are nevoie de caldura multa, chiar si vara; iarna, desi intra intr-o perioada de repaus, Eschinantus trebuie pastrata in incaperi cu temperaturi de minim 13 grade Celsius. Are nevoie de multa lumina, dar nu soare direct. Se uda din abundenta si des, exceptie facand iarna, cand se uda mai rar. Pentru a i se asigura umiditatea necesara, pe timpul verii trebuie pulverizata pe frunze; tot in acest anotimp se pot face fertilizari. Dupa inflorire, lastarii se scurteaza, iar butasii obtinuti se pot folosi pentru inmultire.

Planta face parte din categoria celor care pot inflori in orice perioada a anului, atata timp cat beneficiaza de umezeala pe timpul verii si o perioada de repaus pe timpul iernii (cu temperaturi de 13-15 grade Celsius).

Votati articolul

Eschinantus are nevoie de multa apa
Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 1 =