De ce nu infloreste crinul african?

Multi iubitori ai florilor se confrunta cu o mare problema cand vine vorba de agapanthus sau crinul african: acesta nu infloreste deloc, ani la randul. Iata principalele motive pentru care agapanthus nu infloreste: modul in care a fost obtinuta planta, lipsa de lumina si lipsa apei.
In primul rand, daca Agapanthus a fost inmultit prin seminte, acesta nu va inflori decat in 3-5 ani, asa cum am scris aici (link catre articolul de mai sus, cu ingrijirea). Un alt motiv pentru care nu infloreste este lipsa de lumina. Agapanthus iubeste lumina si are nevoie de ea chiar si in perioada de repaus. Crinul african are nevoie de soare mult si nu va inflori daca este plantat in gradina, la umbra copacilor. Transplanteaza crinul african in alt loc sau lasa-l acolo, unde va creste ca un covor verde - va arata la fel de frumos. Daca insa vrei sa te bucuri de florile sale deosebit de frumoase, muta Agapanthus la soare sau planteaza-i in ghivece pe care apoi sa le asezi in locurile insorite de pe langa casa. Un alt motiv din cauza caruia crinul african nu infloreste este lipsa de apa. Stresul cauzat de lipsa de apa, de divizarea sau mutarea plantei va face ca aceasta sa nu infloreasca in vara respectiva. Uda din abundenta agapanthus si trateaza-l cu un fertilizator.

Votati articolul

De ce nu infloreste crinul african?
Rating:
Nota: 3.57 din 5 - 7 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =