Cum si cand infloreste Lantana

Cum si cand infloreste Lantana
Lantana este originara din regiunile tropicale ale Africii, Asiei si Americii. Este o floare perena de gradina, care poate atinge chiar si 1,5 m inaltime; are frunze ovale, usor gofrate, aspre si flori mici, bicolore, asezate in inflorescente in forma de umbrela.

Lantana infloreste puternic din primavara pana toamna, daca beneficiaza de conditii prielnice. Are nevoie de un pamant obisnuit de gradina, usor drenabil si putin bogat in substante nutritive. Iubeste lumina, insa vara are nevoie de semi-umbra. Se uda regulat si din plin in perioada de vegetatie. Lantana trebuie inlocuita la fiecare 2-3 ani cu o planta noua. Pentru a obtine o coroana bogata si o ramificatie puternica, sunt recomandate ciupirile si taierile lastarilor.

Iarna are nevoie de o perioada de repaus: ghiveciul se tine intr-o camera racoroasa, cu maxim 13 grade Celsius, bine luminata si se uda rar, atata cat sa nu se usuce pamantul de tot.

Se inmulteste prin butasi.

Votati articolul

Cum si cand infloreste Lantana
Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 2 =