Cum se ingrijeste Streptocarpus

Cum se ingrijeste Streptocarpus
Streptocarpus este o planta perena care face din familia Gesneriaceae, cu aspect exotic si cultivata in special pentru florile sale cu forma de trompeta; acestea sunt albe, roz, rosii, mov sau albastre. Originara din Africa de Sud si Madagascar, planta poate atinge cel mult 30cm inaltime si are frunze verzi, usor gofrate.

Streptocarpus are nevoie de o perioada de repaus pe timp de iarna, cand temperatura poate sa scada sub 13 grade Celsius; daca planta beneficiaza si iarna de multa lumina si temperaturi de peste 18-24 grade Celsius, va inflori in continuu.

Pentru a inflori, Streptocarpus are nevoie de multa lumina indirecta, iar vara trebuie umbrita. Se uda moderat, numai cand pamantul de la suprafata ghiveciului s-a uscat putin si numai cu apa care a stat o zi sau apa de ploaie. Streptocarpus are nevoie de un grad ridicat de umiditate si, in acelasi timp, trebuie tinuta intr-o camera bien aerisita. Cand foliajul este foarte dezvoltat, acesta se poate indeparta partial, pentru a stimula o inflorire mai bogata.

Se inmulteste prin butasi de frunze, seminte sau prin divizarea tufei.

Votati articolul

Cum se ingrijeste Streptocarpus
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =