Cum se ingrijeste Jasminum

Cum se ingrijeste Jasminum
Jasminum sau Jasmin este o planta agatatoare originara din Arabia, India si China. Este apreciata pentru foliajul de culoare verde si florile parfumate, cu aspect de stelute. Creste rapid si usor

Jasminum se poate intinde pana la 2-3m cu lianele sale lemnoase, insa planta poate fi aranjata prin taieri si conducere sa arate ca o tufa.

Planta iubeste lumina si caldura, insa trebuie protejata de soarele direct pe timpul verii. Pamantul trebuie sa fie bogat si usor drenabil, eventual format dintr-un amestec de pamant de telina, nisip si pamant de frunze. Jasminum se uda din plin de primavara si pana toamna. Iarna trebuie trecuta printr-o perioada de repaus: se uda mai putin, iar incaperea in care sta trebuie sa beneficieze de mai putia lumina si caldura.

Florile se deschid primavara, dupa ce planta este adusa la lumina; primavara devreme se fac lucrarile de taiere, intinerire a plantei sau tutorare. Ciupirea varfurilor se face numai vara, pentru a stimula ramificarea. Fertilizarea se face numai primavara si vara, la fiecare 4 saptamani.

Se transplanteaza la 2-3 ani, la nevoie si se inmulteste prin butasi semilemnificati, primavara.

Votati articolul

Cum se ingrijeste Jasminum
Rating:
Nota: 4.19 din 5 - 13 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 2 =