Cum se ingrijeste ficusul in perioada de iarna

Cum se ingrijeste ficusul in perioada de iarna
Se stie ca unele plante intra intr-o perioada de repaus in sezonul rece, in care, desi au nevoie de mai putina atentie, necesita ingrijiri speciale. Ficusul este una din aceste plante.

Transformarile prin care trece ficusul o data cu venirea sezonului rece si a iernii (cu lumina mai putina) pot da impresia gresita ca arbustul este bolnav. Ficusul isi pierde mare parte din frunze cand vine iarna, ca o adaptare la noile conditii de lumina; e posibil ca frunzele mari, crescute vara, sa cada de tot sau sa se ingalbeneasca. Mare atentie! Planta nu este bolnava, deci nu trebuie tratata cu tot felul de substante fertilizatoare sau prafuri; acestea nu fac decat sa streseze procesul normal de iernare.

Peste iarna, ficusul trebuie tinut intr-o incapere cu cel mult 20-21 grade Celsius si, pe cat posibil, ferit de curentii de aer. Pentru ca are in continuare nevoie de umiditate crescuta, in preajma ghiveciului (sau pe o sursa de caldura) trebuie asezata o cana cu apa. In perioada de repaus, ficusul se uda cat mai rar, numai atunci cand pamantul de la suprafata ghiveciului s-a uscat.

Votati articolul

Cum se ingrijeste ficusul in perioada de iarna
Rating:
Nota: 4.23 din 5 - 128 voturi.

Comentarii 1 comentarii

kis ileana 08 Decembrie 2013
Am un ficus destul de mare,dar din cauza spatiului nu am loc sa asez la lumina.Am lasat-o in hol unde este destul de rece cam 8-9 grade si va intreb este bine sa las acolo sau ingheata peste iarna.Multumesc

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =