Cum se ingrijesc tuberozele

Cum se ingrijesc tuberozele
Tuberozele sunt plante de gradina decorative pin florile mari, albe si parfumate. Infloresc vara, din iulie pana toamna in luna octombrie.

Sunt plante destul de pretentioase, avand nevoie de un sol lucrat in profunzime, afanat si bine ingrasat. Au nevoie de soare si de udari dese in timpul perioadei secetoase. Sunt sensibile la ger, de aceea bulbii se scot din pamant toamna tarziu si se pastreaza invelti in hartie, intr-un loc uscat si racoros, pana in primavara, in luna aprilie, cand se planteaza din nou in gradina. La plantare, temperatura in sol trebuie sa fie de minim 9-10 grade Celsius.

In jurul fiecarui bulb apar bulbilii, care se recolteaza cu grija. Plantati separat, acestia infloresc dupa 2-3 ani, perioada in care se dezvolta si ajung la o dimensiune de 12-13 cm.

Tuberozele infloresc mai repede daca bulbii sunt plantati in ghivece, in spatii protejate, in februarie-martie. In luna aprilie, plantele deja dezvoltate se muta in gradina si vor inflori la inceputul lui iunie.

Ca lucrari de ingrijire, combaterea buruienilor si afanarea solului sunt cele mai importante. Vara se uda abundent si se pot administra ingrasaminte.

Votati articolul

Cum se ingrijesc tuberozele
Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 4 =