Cum protejezi rosiile de soare in zilele caniculare

Cum protejezi rosiile de soare in zilele caniculare
Rosiile sunt plante care iubesc soarele si caldura, asa ca nu trebuie cultivate in umbra sau semi-umbra. Cu toate acestea, verile toride, cu temperaturi excesiv de mari, nu fac decat sa dauneze plantelor. Cum se pot proteja plantele in aceste zile?

In primul rand, daca sunt cultivate pe langa casa, rosiile nu trebuie amplasate in zona de curte orientat aspre sud - acolo este cea mai mare expunere la soare. Mult mai buna este o zona de gradina in care sa fie semi-umbra in mijlocul zilei, pentru ca plantele sa fie ferite de soarele puternic.

Pentru gradinarii amatori, o solutie ar fi cultivarea rosiilor in ghivece pe roti; daca soarele devine prea puternic, mai ales in verile caniculare, ghivecele vor putea fi mutate intr-o zona semi-umbrita.

O alta varianta pentru pastrarea umezelii in sol este acoperirea pamantului si mulci, mai ales in jurul radacinilor. Astfel, umezeala va ramane la nivelul solului, mentinand o temperatura constanta la radacini.

Votati articolul

Cum protejezi rosiile de soare in zilele caniculare
Rating:
Nota: 4.02 din 5 - 23 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =